Welkom in de Grootste Achtertuin van Utrecht

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Choose your language

Noorderpark Ruigenhoek is een prachtig natuur- en recreatiegebied waar je kunt sporten, spelen en relaxen. Kom je van ver of van dichtbij; wees welkom in ‘de grootste achtertuin van Utrecht'. Laat je verrassen door alles wat het gebied jou te bieden heeft, in ieder seizoen.

Ontmoet de bewoners
Tijdens je wandeling maak je kans op oog in oog te staan met vossen, reeën en hazen. Of met grote en kleine gevleugelde bewoners zoals ijsvogels, reigers, vlinders en libellen. Ontdek ook de variatie aan boom- en plantsoorten en de afwisseling tussen bos en open vlakte waarbij je mooie poeltjes, vijvers en watergangen kunt aanschouwen.

Ontdek de cultuur
Noorderpark Ruigenhoek is onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit is een serie forten, dijken en bunkers tussen het IJsselmeer en de Biesbosch, die vroeger het westen van ons land beschermde tegen de vijand. Bezoek één van de twee forten en bekijk de overgebleven bunkers. Loop door naar de loopgraaf, maar uit veiligheidsoverwegingen is het verboden om op de bunkers te klimmen.

Sport en spel
Ravotten, klimmen, klauteren, hutten bouwen; dat kan in het speelbos met allerlei natuurlijke speeltoestellen. Je kunt ook skaten in het skatepark dat geschikt is voor beginners en gevorderden. Ook is er een grote speelplaats in het Ruigenhoekse deel nabij wandelknooppunt 41.

Onthaasten
Er lopen verschillende wandelroutes in het gebied, van verharde paden tot struinpaden. Fijne picknickplekken zijn er voldoende, net als rustige plekken waar je midden in de natuur op een bankje op adem kunt komen.

Wandelen
Voor een stevige wandeling kunnen diverse afstanden worden gelopen, waarbij je van stadsrandpark door ruige natuur naar traditioneel weids boerenlandschap loopt. Met de wandelknooppunten op de kaart kan je ook zelf een kort ommetje of sportieve tocht uitstippelen langs bijvoorbeeld Fort Ruigenhoek en Fort de Gagel.

Ook is rondje Ruigenhoek een aanbeveling om een keer te bewandelen. Voor kinderen is de Kinderroute Gageltocht van 4 km een echte aanrader. De start van deze route is bij stadsboerderij Gagelsteede. Alle routes vind je ook op de website.

Meer informatie?
Ga naar www.noorderparkruigenhoek.nl

Welkom in de Grootste Achtertuin van Utrecht

Nearby recommendations

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Other sights

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Twitter
Schuiven naar boven